Slaapproblemen
Iedereen heeft baat bij een gezonde nachtrust, maar veel mensen hebben wel eens last van slaapproblemen. Wanneer dit af en toe gebeurt is er niets aan de hand. Wanneer dit echter regelmatig voorkomt, kunnen je fysieke en mentale gesteldheid, je werkprestaties en je privéleven hieronder lijden.
 
Het duidelijkste symptoom bij slapeloosheid is dat je niet in slaap komt of niet door kan slapen. Daarnaast komen er ook nog andere symptomen voor zoals vermoeidheid, slaperigheid, prikkelbaarheid, rusteloosheid, concentratieproblemen en vergeetachtigheid.
De training herstelt de balans tussen de verschillende soorten hersengolven en verbetert de samenwerking tussen de linker en rechter hersenhelft.
 
Eén van de eerste veranderingen die men bemerkt is vaak het innerlijke gevoel van rust en ontspanning. Dit noemt men de relaxatie respons. Dit heeft invloed op het natuurlijke ritme van de mens, en zo ook op de kwaliteit van het slaappatroon.
 
Bij slaapproblemen zien we soms heel snel verbeteringen, maar de problemen kunnen ook hardnekkig zijn. Dit hangt ook af van medicatie. Er kunnen veel trainingen nodig zijn.
Een goed slaappatroon heeft een grote positieve invloed op het dagelijks functioneren.
Home
Bedrijfsleven
Vergoedingen
Kinderen 
Slaapproblemen
Sport
Tarieven
Hoe werkt neurofeedback?
Stress, burn-out
Contact
Algemene voorwaarden
Wat is neurofeedback?
Links
Studenten
Volwassenen